fbpx
Aleksandar-Radonjic-Profile-N-02

Проф. др Александар Радоњић

Ванредни професор

Научне, уметничке и стручне квалификације наставника и задужења у настави

ORCID профил.

Гугл Академик профил.

Линкдин профил.

Александар Радоњић је рођен 1977. године у Зеници, БиХ. На Факултету техничких наука у Новом Саду, одсек за Електротехнику и рачунарство, дипломирао је два пута: први пут 2003. године на усмерењу Телекомуникације, а други пут 2004. године на усмерењу Инструментација. Докторску дисертацију Мерења у фреквенцијском домену у концепту паметне дистрибутивне мреже одбранио је 2013. године, такође на Факултету техничких наука у Новом Саду, одсек за Електротехнику и рачунарство.

Академску каријеру започео је 2008. године на Факултету техничких наука у Новом Саду као стручни сарадник на пројекту. 16. јануара 2015. године, на Факултету за менаџмент, Универзитет Унион Никола Тесла, изабран је у звање доцента, а 16. јануара 2020. у звање ванредног професора.

Аутор је већег броја научних радова из области електротехнике и рачунарства од којих је 27 објављено у часописима са SCI листе. Стални је или повремени рецензент часописа IEEE Transactions on Communications, IEEE Transactions on Information Theory, IEEE Transactions on Parallel and Distributed Systems, IEEE Transactions on VLSI Systems, IEEE Transactions on Instrumentation and Measurement, IEEE Communications Letters, Cryptography and Communications, itd.

Можемо Вам показати пут.
Све што треба да урадите је да га следите.