fbpx
Aleksandra-Penjisevic-Profile-N-01

Проф. др Александра Пењишевић

Ванредни професор

Научне, уметничке и стручне квалификације наставника и задужења у настави

ORCID профил.

Гугл Академик профил.

Линкдин профил.

Центар за културу, едукације и медије „Академац“.

Блог.

Мудрости малих корака – управљање малим бизнисима.

Александра Пењишевић је рођена 24. фебруара 1973. године у Рашки. Основну школу и гимназију завршила је у Рашки. Основне студије је завршила на Математичком факултету Универзитета у Београду и стекла звање Дипломирани математичар. Магистарске студије је завршила на Економском факултету Универзитета за туризам и менаџмент у Скопљу. Диплома магистра економских наука – квантитативна економија нострификована је на Економском факултету у Суботици, Универзитета у Новом Саду.

Докторске студије је завршила на „A.D. Tsenov Academy of Economics, Svishtov, Faculty Management and Marketing, primary unit Department of Strategic Planning“ у Републици Бугарској, и у априлу 2020. одбранила докторску тезу „Kvantitativne metode u upravljanju obrazovnim uslugama u srednjim školama u Republici Srbiji (Количествени методи в управлението на образователните услуги в средните училища в Република Сърбия)“. Диплома доктора економских наука – квантитативна економија нострификована је од стране Агенције за квалификације, (решењем број 612-01-03-3-306/2020 од 17.06.2020. године).

Највећи део радне каријере провела је у образовању. Од октобра 2016. године запослена је на Факултету за менаџмент, Универзитета Унион Никола Тесла. Оцењивач је задатака и тестова у пројекту Национално тестирање ученика и задатака и тестова у пројекту ПИСА. Сарадник је Института за менаџмент знања из Скопља за територију Републике Србије. Аутор је више научних радова од којих су сви објављени у међународним часописима. Добитник је награде за најбољи научни радна међународној конференцији „Knowledge Without Borders“ 2016. године, у категорији образовања.

5. октобра 2020. године је изабрана у звање доцента, за ужу научну област Пословна статистика, а потом и у звање ванредног професора.

Можемо Вам показати пут.
Све што треба да урадите је да га следите.