fbpx
Jelena-Avakumovic-Tot-Profile-N-01

Проф. др Јелена Авакумовић

Ванредни професор
Шеф Катедре за пословну економију

Научне, уметничке и стручне квалификације наставника и задужења у настави

Катедра за пословну економију.

ORCID профил.

Јелена Авакумовић рођена је 1985.године у Београду. Средњу школу завршила је у Цлевеланд, ОХ, УСА као спортски стипендиста. Једна је од десет добитника диплома за најбоље средњошколце у УСА, од стране Председника Ј.Бусха јр.2004 год. Дипломирала је 2008. године на Факултету за Пословно индустријски менаџмент, Универзитет Унион у Београд, где је 2013. одбранила и докторску дисертацију на тему „Менаџмент маркетинга у функцији истраживања примене алтернативних извора енергије у Републици Србији“. На завршној је години докторских студија Економског факултета у Суботици, Универзитета у Новом Саду. У марту 2011. Године Магистрирала на Универзитету Св. Климент Охридски – Факултет за туризам и угоститетљство из Охрида.

Академску каријеру за почела је 2010. године као асистент на Факултету за Пословно индустријски менаџмент, Универзитет Унион, Београд. Професор је на више високошколских установа.

Од 2017. године запослена је на Факултету за менаџмент, Универзитет Унион Никола Тесла. Основна истраживачка област јој је Економско финансијски менаџмент. Аутор је више десетина научних радова од којих су поједини објављени у водећим међународним и домаћим часописима.

19. фебруара 2021. је изабрана у звање ванредног професора, за ужу научну област „Економско финансијски менаџмент“.

Можемо Вам показати пут.
Све што треба да урадите је да га следите.