fbpx
Milos-Babic-Profile-N-02

Проф. др Милош Бабић

Редовни професор

Научне, уметничке и стручне квалификације наставника и задужења у настави

Без додатних линкова.

Милош Бабић рођен је 1958. године у Грачаници, БиХ. Дипломирао је на Филозофском факултету Универзитета у Сарајеву на Катедри за књижевност и језик. Магистарске студије похађао је на Факултету драмских уметности у Београду и на Универзитету Привредна академија у Новом Саду. Магистрирао је из области филмологије и теорије медија на тему „Телевизијска реклама као најчешћи облик медијске кампање“. Докторирао је из области теорије медија и маркетинга на тему „Улога ТВ спота у емоционалном брендирању“. Практично образовање за филмско стваралаштво стекао је асистирајући код значајних филмских аутора седамдесетих и осамдесетих у Удружењу филмских уметника БиХ, од асистента до редитеља. Осим бављења уметничким филмом значајно је утицао својим стваралаштвом, на југословенском простору, на рађање модерне ТВ рекламе. За време студија бавио се новинарством а касније професионално филмском и ТВ режијом, ауторским филмом и продукцијом, као и уметничком фотографијом.

Професор је на Катедри за медије на Факултету за менаџмент у Сремским Карловцима и делом на Академији лепих уметности у Београду (ФСУ), те предавач на мастер и докторским студијима у Србији и региону. Гостујући је професор на бањалучком универзитету – Академији умјетности и БЛЦ цоллеге. Учесник је многих научних и стручних скупова из области културе и медија, пројектног вођења филмске, позоришне и ТВ продукције.

Аутор је студијских програма менаџмента у медијима и уметничке продукције и медија у Србији и региону. Објавио је десетак књига и уџбеника, две монографије, а преко педесет научних и стручних радова у домаћим и међународним публикацијама. Научне области: теорија медија и менаџмент културе и медија, а уметничка: филмска и ТВ продукција и фотографија.

6. децембра 2019. године је изабран у звање редовног професора, за ужу научну областТеорија медија и комуникација.

Можемо Вам показати пут.
Све што треба да урадите је да га следите.