fbpx
Slobodan-Adzic-Profile-N-01

Проф. др Слободан Аџић

Редовни професор

Научне, уметничке и стручне квалификације наставника и задужења у настави

ORCID профил.

Web of Science база.

SCOPUS профил.

Гугл Академик профил.

Линкдин профил.

Professor Slobodan Adžić“ веб сајт.

Проф. др Слободан Аџић јје редовни професор на Факултету за менаџмент ФАМ из Сремских Карловаца, Универзитета „Унион – Никола Тесла“, на коме ради од 2011. године. Предавао је такође и на Arab Open University у Кувајту као Assistant Professor у периоду 2017-2019. године и на King Fahd University of Petroleum and Minerals, Affiliated Colleges in Hafr-Al-Batin у Саудијској Арабији као Lecturer у периоду 2014-2016. године.

Дипломирао је на Економском факултету Универзитета у Београду са просеком 9,18. Са титулом МБА студента године завршио је МБА студије у Великој Британији на Lancaster универзитету, као Chevening стипендиста британске владе. Докторирао је на Факултету за пословне студије Мегатренд универзитета.

Експерт је за лидерство и стратегијски менаџмент. Проф. др Слободан Аџић је био председник Извршног одбора Скупштине општине Панчево и генерални директор ХИП-Петрохемије, Панчево, а током каријере налазио се и на другим лидерским позицијама у државном, друштвеном и приватном сектору, како у домаћим, тако и у иностраним предузећима.

Додатне квалификације стицао је у земљи и иностранству, на два континента и три језика. Публиковао је преко 10 монографија. Објавио је сам или са сарадницима преко 60 научних и стручних радова у међународним и домаћим часописима и на међународним и домаћим конгресима, конференцијама и симпозијумима, од којих се преко 10 налази на Scopus-у и WoS-у. Остварио је преко 170 цитата и х-индекс од 7. Сходно категоризацији ресорног министарства, његов научни допринос се вреднује са преко 260 бодова. Активно рецензира за 8 међународних WoS журнала.

Осим матерњег, говори енглески и немачки језик.

Можемо Вам показати пут.
Све што треба да урадите је да га следите.