fbpx

Центар културних дешавања – Промоција песничког стваралаштва Весне Фекете

Posted by: Milan Bubulj
Category: Догађаји и дешавања

У репрезентативном амбијенту амфитеатра „Доситеј Обрадовић“ 1. децембра приређен је несвакидашњи културни догађај – промоција песничког стваралаштва бивше студенткиње Факултету за менаџмент, Весне Фекете. Бројним љубитељима поезије представљене су две самосталне збирке поезије „Из пера једне Сремице“ и „Стиховне смернице за здраво одрастање“, као и тридесетак заједничких збирки у којима се налазе и Веснине песме.

Својим сјајним наступима у прохладно децембарско вече светлост и топлину унели су Предраг Вуковић – Пеђолино, аутор бројних емисија за децу, као и позоришни и телевизијски глумац Александар Дунић, који је  широј јавности познат као Ћирко у култној серији „Бела лађа“. Значајан допринос сликовном тумачењу друге самосталне збирке песама „Стиховне смернице за здраво одрастање“, дао је својим илустрацијама, Горан Јевтић.

Аутори фотографија: Милица Јовичић, Дарко Дозет и Слободан Стојаковић

Захваљујући се на сјајном амбијенту у амфитеатру „Доситеј Обрадовић“, Весна Фекете је подсетила да је управо на Факултету за менаџмент у Сремским Карловцима провела четири незаборавне године студирајући менаџмент у медијима и стичући вредно медијско знање, бројне и разноврсне вештине од професорских величина какви су Даница Аћимовић, Момчило Бајац и Бранислав Санчанин.

Музички део програма на најбољи начин употпунио је наступ некадашње Ф@М-ове студенткиње, Иване Олујић и сремскокарловачког кантаутора, Бобана Џевердановића.

Модератори програма били су студенти четврте године Факултета за менаџмент, смера Менаџмент у медијима, Дуња Илић и Владимир Мијатовић.

Весна Фекете  живи и ради у Сремским Карловцима. Објавила је две самосталне збирке песама „Из пера једне Сремице“ (Карловачки лист, 2016. године) и Стиховне смернице за здраво одрастање“ (Медиа Тим Портал, 2022. године). Добитница је бројних награда и признања за песничко стваралаштво и допринос култури, међу којима су Повеља Општине Сремски Карловци (2021. године), Златна значка Културно-просветне заједнице Србије (2021. године), а на песничком конкурсу „Момчилова фрула“, који је организован у оквиру Сабора фрулаша Србије у Чачку, освојила је две повеље. У два наврата завредела је и похвале Манастира Бешеново, на песничком конкурсу духовне поезије „Бешеновска приношења“. На овогодишњем Сајму књига у Новом Саду, њена збирка песама „Стиховне смернице за здраво одрастање“ награђена је трећом наградом за најлепшу књигу „Захарије Орфелин“. Међу значајним признањима, посебно се истиче 2015. година када је на првом међународном фестивалу песничког стваралаштва „Сремскокаровачки песнички бродови“ њена песма „Карловчанка“ освојила друго место. На челу жирија тада је био писац, професор и сценариста, Милован Витезовић.

Можемо Вам показати пут.
Све што треба да урадите је да га следите.