fbpx

Ф@М ТАЈМ, број 1

УВОДНИК

Након више од две деценије рада, Факултет за менаџмент у Сремским Карловцима с поносом носи признање једног од лидера у регион у образовању менаџера и економиста. Комплетан наставно-научни рад усаглашен је са светским стандардима, где сви професори и студенти, трагајући за академским и пословним изазовима, имају могућност за напредак и усавршавање.

Сви они који себе виде као будуће власнике индекса Ф@М-а, имају завидан избор студијских програма на основним академским студијама: инжењерски менаџмент, менаџмент у медијима, пословна економија и менаџмент у информационим технологијама. Пета година намењена је студентима мастер студија на једном од четири студијска програма: инжењерски менаџмент, пословна економија, менаџмент у здравству и менаџмент јавних набавки. На Факултету су организоване и докторске студије пословног менаџмента, а сваке школске године могућ је упис пет студената.

Судећи по широкој лепези акредитованих студијских програма, Факултет за менаџмент представља мини универзитет, где је до сада своје образовање успешно окончало више од 7.000 студената.

Факултет је за све заинтересоване за упис припремио бројне новине и попусте. Конкурс ће званично бити објављен у мају идуће године, али ће већ у предуписном периоду почетком 2023. године свима који се пријаве бити омогућени попусти на школарину.

Своју завидну репутацију потврђује наставно особље. О томе сведоче бројни радова који су публиковани у престижним домаћим и међународним научним часописима, као и њихово учешће на научним и стручним конференцијама. Факултет је, такође, организовао научно-стручну конференцију, а публиковани су и први бројеви два научна часописа. Сарадња са локалном заједницом је задовољавајућа и готово да нема установе у Сремским Карловцима где нису запослени бивши студенти Ф@М-а. Наравно, простора за интензивирање сарадње има, посебно када уважимо постојање две средње школе у Сремским Карловцима, као и велики број предузећа у окружењу.

Факултет је важно место и за културно-уметничка дешавања, као што су ликовне колоније и изложбе, промоције песничког ствралаштва, али и бројних других програма који га кандидују за истински епицентер културних дешавања. Интересантно је да је реч углавном о садашњим и бившим студентима који су изградили успешне каријере и у другим областима.

Уредник,
Бранислав Санчанин

Преузмите Ф@АМ ТАЈМ број 1 у .pdf формату

Cover-Fam-time-2023-01-V01

МОЖЕМО ВАМ ПОКАЗАТИ ПУТ. СВЕ ШТО ТРЕБА ДА УРАДИТЕ ЈЕ ДА ГА СЛЕДИТЕ.

Ф@М ТАЈМ је подухват који на најбољи начин илуструје резултат примене начела за које се већ две деценија снажно залажемо – да компетенције наших студената не смеју да „остану само на знањима“, већ морају да обухвате комбинацију – знања, вештина и искустава.