fbpx

Одржана научна конференција „ЦИРКУЛАРНА (БИО)ЕКОНОМИЈА: ТЕОРИЈСКИ И ПРАКТИЧНИ АСПЕКТИ” на Економском факултету у Београду – пленарно предавање проф. др Ђорђа Јовановића

Posted by: Milan Bubulj
Category: Догађаји и дешавања

У сарадњи Економског факултета Универзитета у Београду, Друштва економиста Београда и Фондације за развој економске науке, а уз подршку Министарства науке, технолошког развоја и иновација Републике Србије у четвртак 21.09. 2023. године, одржана је прва Национална конференција са међународним учешћем под називом „ЦИРКУЛАРНА (БИО)ЕКОНОМИЈА: ТЕОРИЈСКИ И ПРАКТИЧНИ АСПЕКТИ“.

Конференцију је отворила деканица проф. др Жаклина Стојановић која је представљајући факултет навела да ова конференција даје могућност да се дискутује о веома важним темама одрживости и развоја конкурентности.

Професор Гојко Рикаловић подсетио је да је Друштво економиста Београда (ДЕБ) једно од најстаријих асоцијација економиста у југоисточној Европи са више од 90 година постојана.

Испред Фондације за развој економске науке (ФРЕН), проф. Дејан Молнар, упознао је присутне са проширивањем истраживачких области у којима Фондација делује у току последње две године, пре свега на подручју зелене економије, међународне економије и креативне економије.

На овом научном скупу је наш колега, проф. др Ђорђе Јовановић, учествовао са пленарним радом под насловом: “Circular (BIO)economy as a contemporary innovative concept and business model”. Професор Јовановић је био и копредседавајући секције: “SESSION 1 – BIOECONOMY AND RELATED TOPICS I”.

Током конференције учесници су имали прилике да дискутују о различитим темама, међу којима су поред (био)економије и биомедицина, црна економија, плава економија, одржив развој и енергетска ефикасност и др.

У наставку Вам преносимо неколико слика са конференције.

Можемо Вам показати пут.
Све што треба да урадите је да га следите.