fbpx
Aleksandra-Pusara-Profile-N-02

Проф. др Александра Пушара

Редовни професор
Декан Факултета за менаџмент
Шеф Катедре за пословну економију

Научне, уметничке и стручне квалификације наставника и задужења у настави

Реч декана.

Катедра за пословну економију.

ORCID профил.

Александра Пушара рођена је 17. септембра 1974. године у Београду. Основну и средњу школу, Шесту београдску гимназију, завршила је у Београду.  На Факултету за менаџмент Универзитета „Браћа Карић“ завршила је дипломске студије, 1998. Магистарске студије завршила је на Факултету за трговину и банкарство 2007. У новембру 2010. је одбранила докторску тезу „Управљање каматним ризиком у условима финансијске глобализацијеʺ на Универзитету „Браћа Карић“ – Факултет за трговину и банкарство. Диплома доктора економских наука нострификована је на државном Универзитету у Сарајеву.

Академску каријеру започела је 2010. на Факултету за образовање дипломираних правника и дипломираних економиста за руководеће кадрове у Београду, где је и изабрана у звање доцента.

Од октобра 2018. је запослена на Факултету за менаџмент (Универзитет УНИОН – Никола Тесла), где је изабрана у звање редовног професора.

Основна истраживачка област јој је управљање ризицима у међународним пословним финансијама и банкарству. Аутор је више научних радова од којих су поједини објављени у водећим међународним и домаћим часописима. Учествовала је на међународним пројектима као сарадник и као предавач.

Проф. др Александра Пушара је актуелни декан Факултета за менаџмент.

Можемо Вам показати пут.
Све што треба да урадите је да га следите.