fbpx
Marko-Spiler-Profile-N-01

Проф. др Марко Шпилер

Ванредни професор

Научне, уметничке и стручне квалификације наставника и задужења у настави

ORCID профил.

Гугл Академик профил.

Линкдин профил.

Др Марко Шпилер рођен је 9. јуна 1980. године у Београду, где завршава основну школу, гимназију и стиче назив дипломираног економисте (2004.), дипломираног инзењера менаџмента, а потом и магистра наука (2008.) и доктора наука о менаџменту (2012.).

Оснивач је и директор „Центра за менаџмент“ и „Института за јавни менаџмент“.

Ради као доцент на „Факултету за менаџмент“ из Сремских Карловаца, на предметима: „Организација предузећа“, „Управљање производњом“ и као руководилац Мастер смера „Менаџмент јавних набавки“, и као професор струковних студија на државној „Високој текстилној школи за дизајн, технологију и менаџмент“ из Београда, на предметима: „Менаџмент јавних набавки“ и „Оперативни менаџмент“. Обавља функцију председника Управног одбора Удружење наручилаца Србије за унапређење образовања – „Институт за јавни менаџмент“. Поред тога, као предавач на више института и установа, одржао је преко 100 предавања на научним скуповима, семинарима и саветовањима, у земљи и иностранству, а као самостални и консултант у оквиру “Центра за менаџмент” и више установа, спровео на десетине успешних пројеката (општинске управе, сектор образовања, јавна предузећа).

Шпилер је консултант више међунaродних институција у области набавки. Аутор је 10 књига, 2 монографије. Поред тога, као предавач на више института и установа, одржао је преко 100 предавања на научним скуповима, семинарима и саветовањима, у земљи и иностранству.

19. фебруара 2021. је изабран у звање ванредног професора, за ужу научну област „Производно пословни менаџмент“.

Можемо Вам показати пут.
Све што треба да урадите је да га следите.