fbpx
Mitar-Lutovac-Profile-N-01

Проф. др Митар Лутовац

Редовни професор

Научне, уметничке и стручне квалификације наставника и задужења у настави

ORCID профил.

Гугл Академик профил.

Линкдин профил.

Митар Лутовац је рођен 10. августа 1962. у Будисавцима. Средњу биолошко-хемијску техничку школу је похађао у Клини; средњу електротехничку школу у Тивту. Вишу електротехничку школу завршио у Звечану и стекао звање инжињер електротехнике. Педагошко-технички факултет је завршио у Чачку први у генерацији и стекао звање професор технике и информатике. Специјалистичке и магистарске студије је завршио у Чачку са високом просечном оценом (9,67), где је, уз менторство редовног професора др Драгана Голубовића, одбранио и магистарски рад на тему ,,Анализа структуре мехатроничких система“ и стекао звање магистар техничких наука. Докторску дисертацију је одбранио под менторством академика проф. др Милије Зечевића на Европском универзитету смер за Инжињеријски менаџмент у Београду на тему: ,,Развој информатике и информационих система-менаџмент приступ“. Др Митар Лутовац је радио у Средњој техничкој школи као професор; предавао је предмете из електро групе предмета. На Високој школи струковних студија за економију и државну управу у Београду је радио 2012. године, на Државном техничком универзитету у Вороњежу је изабран за почасног доживотног професора. На Факултету за менаџмент из Сремских Карловаца је изабран у звање редовног професора.

Радио је на Факултету за пословно-индустријски менаџмент као доцент, предавао је предмете из области информатичких технологија, Технолошке процесе, Технолошке системе и Теорију иновација, на Факултету за менаџмент у Херцег Новом је предавао предмете: Релационе базе података, Пословно комуницирање и Менаџмент информационим технологијама.

Проф. др Митар Лутовац предаје младим научницима на позив Руске Академије Наука, наставу држи на Државном техничком универзитету у Вороњежу, а ради и као професор по позиву на Јужном Државном универзитету у Ростову на Дону, Руска Федерација, где држи наставу из Менаџмента и екологије.

Аутор је више од 200 научних радова, књига и публикација. Члан (академик) је више академија наука и председник Балканског научног центра руске академије природних наука. Др. Митар Лутовац је више пута награђиван за допринос у науци; од стране Руске академије природних наука је 2016.године награђен почасном медаљом за научни допринос у повезивању економије и инжењерских области. Од 2013. уређује 6 међународних часописа у Руској Федерацији, који су од изузетног значаја из области екологије.

Можемо Вам показати пут.
Све што треба да урадите је да га следите.