fbpx
Momcilo-Bajac-Profile-N-01

Проф. др Момчило Бајац

Редовни професор
Продекан за науку

Научне, уметничке и стручне квалификације наставника и задужења у настави

ORCID профил.

Мома Бајац“ веб сајт .

Момчило Бајац је рођен 13. октобра 1959. у Новом Саду. Основну школу је завршио у Новом Саду, а Гимназију Бранко Радичевић у Сремским Карловцима.

На Филозофском Факултету УНС, катедри за филозофију и социологију, завршио је дипломске студије, 1984. године.

Магистрирао је 2003 године на Факултету за менаџмент, Привреде Академије у Новом Саду, на тему Глобални свет и стратешко планирање, а на истој је 2008. године одбранио докторску тезу ʺМултимедијална писменост као нова образовна парадигмаʺ.

Академску каријеру започео је 2001. године на Факултету за менаџмент, од његовог самог оснивања. 2022. године изабран је за редовног професора на Факултету за менаџмент, Универзитета „Унион – Никола Тесла”.

Осим послова асистента и предавача, радио је као шеф студијског програма и катедре Менаџмент у медијима, учествовао у акредитацији студијских програма од основних до докторских студија, установио лабораторије за аудио и видео продукцију, учествовао у многим ваннаставним активностима на факултету.

Основна истраживачка област се односи на Интернет и мултимедијалне системе комуникације и управљање великим културним пројектима.

Поред тога аутор је више музичких издања из области популарне и класичне музике, музички продуцент и извођач. У процесу кандидатуре Новог Сада за Европску Престоницу Културе радио је на пословима председника Програмског савета, Програмског директора, во]а апликационог тима, а тренутно је члан Управног одбора Фондације Нови Сад 2021.

Можемо Вам показати пут.
Све што треба да урадите је да га следите.